fbpx

Oplev tre koncerter på en aften. BLÅ SCENE på LiteraturHaus retter lyset mod kunstnere, der dyrker et fortættet og intimt musikalsk udtryk, hvor ordene får plads til at leve. 

Denne aften kan du opleve: 

IDA WENØE 
Har skabt sit helt eget univers ved at sammenblande amerikanske forbilleder som Nick Drake, Sufjan Stevens og Leonard Cohen med sine danske rødder fra Carl Nielsen til Sebastian. Hendes to soloalbums ”Time of Ghosts” (2015/2017) og ”The Things We Don´t Know Yet” (2019) har fået flotte anmeldelser, særligt i England, hvor hun har turneret flittigt. Ved Danish Music Award i 2021 vandt Ida Wenøe prisen som ’Årets Rootsnavn’.

ØDELAND 
Spoken Word-duoen skaber et mødested for musik og poesi. Cellisten og komponisten Johanne Andersson rejser en mur af lyd, når hun med loopstation og anden elektronik bringer klassiske instrumenter ud af de vanlige sammenhænge. Store og små fortællinger fletter sig ind i musikken. Nogle gange korte, sansemættede erindringsglimt i digtform, andre gange længere prosastykker fra Tommy Heisz’ sansemættede tekstunivers.

HENRIK OLESEN 
Udsendte i januar 2022 for første gang album i eget navn. Tidligere har han været en del af Olesen-Olesen og Greene og oprådt som Ukendt Under Andet Navn. Albummet ”Optaget og Foreviget” er resultatet af et tæt samarbejde med hans musikalske makker gennem mange år, den dansk-tyske komponist og violinist Nils Gröndahl. Med inspiration fra populærmusikkens randområder og kunstnere som bl.a. Velvet Underground og Brian Eno har de sammen skabt deres eget simpelt-melodiske og hjemmegjorte dansksprogede lydbillede.

Tid: torsdag 15. september kl 19.00-22.00
Billet: 150 kr køb her