fbpx

Glæd jer til en stemningsfuld eftermiddagskoncert når Caktus gæster Literaturhaus. Sidste år indspillede de deres kommende album i Literaturhaus flotte akustik, og nu er de tilbage med ny musik som skal blive det 3. album.

Mandag d. 4. juli kl. 17
Billetsalg i døren: 80 kr.

Caktus’ musik befinder sig imellem det skrøbelige og det stærke – det smukke og det voldsomme – kammermusik og grooves. Med roste Maria Dybbroe i spidsen og flere medlemmer fra Aarhus’ kreative musikscene har bandet de seneste år fået Caktus er tæt på at være en dobbelttrio, med to basser og to saxer, og med denne samklang og spejling er det oplagt at også temaer spejles, vendes, vrides og udfordres. Gruppen dannedes i Aarhus i 2017, og har siden da spillet mere end 40 koncerter rundt om i Danmark. Debut-udgivelsen ’Under Solen udkom i september 2020 og har fået mange roser med på vejen, bl.a. en Steppeulvs nominering som ’Årets Komponist’, en nominering til ’Årets Album’ ved Danish Music Awards Jazz 2021, og en plads på både Passive/Aggressive’s og Dagbladet Information’s årsliste over de 20 bedste danske udgivelser i 2020. Det er den akustiske lyd der er i fokus og lysten til eksperimentere og improvisere ind og ud af de ellers stramme kompositioner. Bandets medlemmer kendes fra bl.a. ”Yune”, ”Køs”, ”The New Family”, ”Bear With Me”, ”Narcosatanicos”, ”Josiah Konder”, og ”I Just Came From the Moon”.


Under Solen: En “af den danske sensommers mest interessante albumudgivelser” (…) “Behageligt betagende og herligt ustyrlige kompositioner” (…) “Kontrabasserne både slentrer tungt og skejer dissonant ud på én og samme tid. Og saxofonerne skifter mellem at følges ad, fingerflettende og harmonisk, til skrigende at stikke af fra hinanden.” (Louise Rosengreen, Information, 11/9-20)

Maria Dybbroe – altsax
Zeki Jindyl– altsax
Thorbjørn Kaas – cello, kontrabas,
Frederik Hagner – kontrabas
Tobias Andreassen – trommer