NY STRUKTUR

 

1. september 2016 skiftede LiteraturHaus organisationsform fra enmandsselskab til andelsselskab. Huset har derfor en ny bestyrelse, en ny kunstnerisk ledelse, og en række nye andelshavere. 

 

Er du interesseret i at købe en andel og have mulighed til at få indflydelse på husets fremtid?

 

Skiftet til andelsselskab betyder et skifte til mere deltagelse og større fællesskab omkring litteraturen og kunsten. Går du rundt med en god ide til et arrangement, eller har du lyst til at give en hånd med, er du velkommen til at kontakte os.


Danmarks første litteraturhus

LiteraturHaus er det første litteraturhus i Danmark. Huset holdt åbningsfest i april 2005 og har siden været et aktivt, litterært mødested for etablerede og spirende forfattere, kunstnere og litterært interesserede. LiteraturHaus lægger hus til tværkunstneriske arrangementer med litteratur, musik, film, billed- og videokunst. Her kan danske og udenlandske kunstnere møde et deltagende publikum, og enhver har mulighed for at komme med sit indspark, når litteraturen sættes til debat. 


Ideen med LiteraturHaus er at bringe litteraturen i spil og skabe rammerne for et åbent forum for alle litteraturinteresserede. Her kan du få skæve oplevelser og gå i dialog med litteraturen og de udøvende kunstnere. Litteraturhusideen har rødder i Tyskland, hvor man i dag har godt 20 veletablerede litteraturhuse. Læs mere om historien bag Literaturhaus her.

Ideen bag


bygningen

LiteraturHaus ligger i en tidligere metodistkirke, Bethania, bygget i 1892 i Møllegade 7 på Nørrebro. De fysiske rammer med den højloftede sal i kirkerummet og den intime café i kælderen er med til at skabe en god og anderledes atmosfære til husets mange arrangementer.