fbpx

Julekoncert: World AIDS Day

But Broken Lovely – en ny kantate til World AIDS day af Mads Elung og Matt Long

World AIDS Day

I 1988 blev den 1. december valgt som World AIDS Day af WHO. Fra 1996 bliver dagen organiseret af UNAIDS.

Rundt om i verden minder forskellige organisationer om AIDS-temaet på denne dag og opfordrer til handling og solidaritet med HIV-smittede, AIDS-syge og de mennesker som står dem nær.

World AIDS Day har også det formål at minde ansvarlige i politik, medier, erhverv og samfund om at HIV-AIDS pandemien stadig er et alvorligt tema.

But Broken Lovely

But Broken Lovely er en ny kantate, skrevet til Berliner ensemblet ”Die Goldvögel” af Mads Elung-Jensen og Matt Long. Kantaten beskriver lys og mørket i mennesket og Guds nåde i vandringen fra sammenbrud til medfølelse i den åbne hjerte.

But Broken Lovely uropføres på World AIDS Day i 12 Apostel Kirche i Berlin den 1. December og kommer 6. og 7. december til LiteraturHaus I København som hovedværk i Die Goldvögels julekoncert der.

Til koncerten opfører Die Goldvögel også ”Das rote Haus” – fire misbrugsdigte – af Mads og Matt, sammen med smukke klassiske og moderne juleværker.

Tid: Mandag d.6. og tirsdag d.7. december, kl.20:00

Billetter: Købes her

Die Goldvögel
Rolando Guy, Tenor
Mads Elung-Jensen, Tenor
Daniel Wendler, Bariton
Matt Long, Klavier

Ensemblet ”Die Goldvögel” blev dannet i 2019 af Mads Elung-Jensen og består af 7 sangere og musikere.

Ensemblets hovedindsats ligger i bearbejdelse af sorg for mennesker generelt og specielt for seksuelle, religiøse og nationale mindretal.

Sangerne og musikerne arrangerer hver sommer koncertserien ”Abendempfindung” til trøst i sorg for Berlins Kirkegårdsforbund på Friedrichswerder kirkegården i Berlin-Kreuzberg.

En væsentlig del af ”Die Goldvögels” arbejde ligger i den kærligt-humoristiske omgang med seksuelle tabuer. I august 202 var medlemmer af Die Goldvögel således inviteret til den store World Pride Festival i København og opførte Mads’ humoristisk-groteske kabaret ”ButtStuff” på Folketeatret.

World AIDS-Dag – julekoncert 2021

For ”Die Goldvögel” er World AIDS Day 2021 af særlig betydning. HIV-smittedes og de seksuelle mindretals udfordringer er både blevet større og mindre synlige i løbet af Corona pandemien.

Lockdown-isolationen har ført til mange stof- og alkoholtilbagefald, følelsen af ensomhed og anderledeshed har for mange været ekstra vanskelig at bære. Mange tør ikke tale om det, og andre kæmper stadig med at skabe sig en ny udholdelig hverdag.

Berlin er som bekendt en af de mest åbne byer i verden for HIV-smittede og for mennesker der ønsker at leve præcis så anderledes som de nu engang er. Netop derfor er Berlin blevet hjemby for mange skrøbeligt åbne mennesker. Det er deres pris, som ”Die Goldvögel” ønsker at synge med ”But Broken Lovely”.

Også i København er der udfordringer med ensomhed, afhængighed og anderledeshed. Og mange skønne skrøbelige mennesker. Julekoncerten er for dem og for alle der holder af dem og for den skrøbelige del af sig selv.