fbpx
Facade

LiteraturHaus
Møllegade 7 
2200 Kbh N

LiteraturHaus’ værdier

I LiteraturHaus mener vi, at litteratur kan bidrage væsentligt til os menneskers forståelse af os selv, vores medmennesker og samfund, og vi tror på, at den mulighed for indsigt, som litteraturen tilbyder os, er værd at kæmpe for.

Vi er et hus, hvor litteraturens aktører og publikum mødes. Disse møder – i alle deres forskellige former og udtryk – betragter vi som afgørende for udviklingen og udbredelsen af litteratur, og de er kernen i vores arbejde.

LiteraturHaus er litteraturens ambassadør. Vi kæmper for litteraturens ret til at være sjov, klog, smuk, dum, misvisende, kontroversiel og alt der imellem, for kun når litteraturen har mulighed for at være alt, kan den udfylde sit potentiale.

Som kulturhus er vi bevidste om de aftryk, vi sætter, og vi forsøger vedvarende at bidrage positivt i de sammenhænge, vi indgår i. Det gælder de litterære miljøer i Danmark og udlandet, de lokale fællesskaber på Nørrebro og i forhold til klima og miljø.

LiteraturHaus skal være et trygt sted at være for alle, uanset tro, etnisk baggrund, kønsidentitet, holdninger og tilgang til verden. Og vi arbejder aktivt for at være et mangfoldigt og rummeligt hus, både hvad angår kunstnere, ansatte, samarbejdspartnere og publikum.

Vi vil skabe en bæredygtig arbejdsplads, hvor alle, som arbejder i vores hus – hvad enten de arbejder her fast eller blot bidrager til et enkelt arrangement – kan udføre deres arbejde på en måde, så de har lyst til at arbejde her igen dagen efter. Derfor tager vi ansvar for, at både de kunstnere, vi booker, og de ansatte i huset får en ordentlig løn og ordentlige arbejdsforhold.

Vi er bevidste om, at vi som central aktør i dansk litteratur og et vigtigt kulturhus på Nørrebro har et ansvar for, at disse værdier mærkes tydeligt i hele vores kommunikation, både internt og eksternt, så alle kan føle sig velkomne i LiteraturHaus.

Vi forsøger hver dag at blive dygtigere. Vi evaluerer løbende vores arbejde for at tage ved lære og samle erfaringer, og vi handler, når vi kan se muligheder for at komme tættere på vores mål.

Vi lytter til kritik fra alle, som måtte have ideer til, hvordan vi i højere grad lever op til disse værdier. Har du ideer? Så skriv gerne til os på info@literaturhaus.dk

Thorkil Jacobsen
Leder af LiteraturHaus