LiteraturHaus er til i verden som et levende kulturhus med litteratur i hjertet.

Vi mener, at litteraturen - og at alle kunstformer - har brug for et uafhængigt sted med højt til loftet; et sted, hvor der er plads til at eksperimentere med formidlingen af kunst. Vi vover at være nysgerrige, at udfordre og at være åbne for nye ideer og sammensætninger, fordi vi mener, at det er den vej, vi skal, for at det kulturelle interessefællesskab kan vokse i nye overraskende retninger.

Vi vil være et hus, der skaber et rum for de etablerede kunstnere såvel som de spirende kunstnere, der bevæger sig i undergrunden. Vi vil være med til at hylde dem, der har skabt noget, dem, der allerede bevæger og engagerer mange mennesker, og vi vil danne ramme om nye, uopdagede projekter.

Vi vil skabe den bedste grobund for deltagelse, samarbejde og inspiration - for brugere af huset såvel som for kreative arrangører. Vi vil give gunstige økonomiske og praktiske rammer til udefrakommende, der ønsker at arrangere events, og vi vil indgå i samarbejde med andre ildsjæle, der har en god ide, de gerne vil føre ud i livet.

Andelsselskabets ligeværdige form er i sig selv en opfordring til flere om at eje og tage aktiv del i Københavns litterære og kulturelle scene. LiteraturHaus A.m.b.a skal således ikke være et projekt, der handler om fællesskab - det skal være fællesskab.