fbpx

Mennesket i uføre #7: Latour og menneskets forbundethed med jorden

Det er blevet tid til at føre økologisk klassekamp! Mennesket har glemt sin forbundethed med jorden og må tilbage til at leve forbundet med mangfoldighederne i den kritiske zone.

Det mener professor Emeritus Niels Albertsen, og i dette afsnit af podcastrækken Mennesket i uføre udfolder han tankerne bag sin diagnose af det moderne menneskes forhold til naturen. Det gør han med udgangspunkt i filosoffen Bruno Latours forfatterskab.

Dagens udsendelse er den syvende i en række på 9 podcasts, som fører os helt fra subjektets indtræden til den gennemgribende gentænkning af menneskets rolle og placering, som optager nogle af de vigtigste filosoffer i dag. Og når du har hørt dem alle, vil du ikke bare være blevet klogere på filosofi i bred forstand, men også på filosofiens blik på menneskets forhold til naturen.

Medvirkende:
Niels Albertsen, professor emeritus Arkitektskolen Aarhus
Thorkil Jacobsen, LiteraturHaus

Arrangeret af:
Eksistensfilosofisk Akademi ved Stine Zink Kaasgaard og Jon Auring Grimm

Musik:
Da Geht ein bach – Nietzsche
Spillet af: Kristoffer Nyholm Hyldig

Podcasten er produceret af Regnfang

Andre arrangementer

Udvalgte projekter

Mentorforløb for forfattere

Literaturhaus tilbyder til foråret et mentorforløb, i alt hvad forfatterskab indebærer. Mentorforløbet er for forfattere, der ønsker at styrke sin forfatterprofil, ved at blive vejledt

Læs mere »

Læsefest

Med LÆSEFEST slår vi dørene op til bøgerne, til hinanden og til verden. LÆSEFEST er ikke bare en distributionskanal og et godt tilbud, men rent

Læs mere »