fbpx

Hip hurra for Fjodor Dostojevskij!! Den verdenskendte russiske forfatter fylder 200 år i 2021, hhv. den 30. oktober efter den gamle russiske kalender og den 11. november efter den nye. Vi synes, det er en oplagt mulighed for at mødes og dykke ned i dette fantastiske forfatterskab sammen!

I samarbejde med Foreningen Russolit laver vi derfor en studiekreds, hvor vi over fem onsdage i efteråret 2021 vil fordybe os i læsning af Dostojevskij.

Den første studiekreds fordyber sig i nogle Dostojevskijs talrige breve og dagbøger, som giver indblik i mennesket bag de store romaner. Herigennem skal vi i fællesskab undersøge hvilke begivenheder og bekendtskaber, der har været med til at forme Dostojevskijs forfatterskab. For Dostojevskijs egen skæbne er bestemt ikke mindre interessant end hans romankarakterers! Vi arbejder os igennem fire livsfaser via læsning af breve på engelsk, tysk og dansk samt uddrag af ”En forfatters dagbog”.

Brevlæsningsgruppen faciliteres af Dostojevskijekspert og fhv. lektor i russisk kultur Alex
Fryszman, som vil lede samtalen og dele ud af sin store kulturelle, historiske og litterære
baggrundsviden efter behov.

I Den anden studiekreds fordyber vi os i en håndfuld af Dostojevskijs kortere værker, som repræsenterer forskellige dele af forfatterskabet. I fællesskab skal vi undersøge det russiske og det almenmenneskelige, det jordnære og det metafysiske, det gode og det onde og alt det derimellem, som kommer til udtryk i Dostojevskijs karakterskildringer,
fortællestil og tematikker.

Værklæsningsgruppen faciliteres af litteraturformidler og cand.mag. i russisk sprog og kultur Emilie Marie Nielsen, som vil lede samtalen og supplere med historisk og kulturel baggrundsviden

Tilmeldingsfrist er onsdag den 13. oktober ved mail til: paul@literaturhaus.dk

Deltagergebyr:
250 kr. for 5 x 2 timer.
150 kr. for studerende eller medlemmer af LiteraturHaus.

Første studiekreds mødes kl. 17.00 – 19.00, og anden studiekreds mødes kl 19.30 – 21.30 disse fem onsdage:

20. oktober: Fase 1
03. november: Fase 2
17. november: Fase 3 
01. december: Fase 3
15. december: Fase 4