fbpx

Så er det nye afsnit af LiteraturKast ude, og denne gang handler det om debutromanen “Cherry” af Inger Christine Løwe – et slice-of-life af ungdommen, venindeskaber, seksualitet og kærlighed i 2020erne.

I Cherry bliver vi præsenteret for Clara, en ung lingvistikstuderende og hendes “feministiske, økobevidste, kapitalist- og patriarkatkritiske venindegruppe. Så skråsikre, som de er i deres idealisme, er de det dog næppe i dem selv og deres relationer. Gennem et virvar af replikker, tanker og beskrivelser, skildrer Løwe reflekteret tvivlen og søgen, der tynger starttyverne og hvad man gør for at holde fast på hinanden midt i al usikkerheden. Ting, der især springer ud, da Clara begynder at date den frembrusende Karen. Men Claras refleksioner er kun til en vis grad tydeliggjorte for læseren, og de efterlader måske en lukket dør bag de andre døre, der åbnes i bogen?

Lyt med, når Emilie, Cæcilie og Rebecca kommer med deres egne overvejelser om veninder, identitet og hvordan man snakker om skønlitteratur samtidig med, man både er kritisk og værdsætter forfatterens arbejde.