fbpx

Podcast: ‘Mit arbejde’ af Olga Ravn

Literaturkast har kastet sig over sommerlæsningen i vores sjette afsnit. Bogen vi nu endelig fik tid til, er Olga Ravns moderskabsmursten: ”Mit arbejde”.

Romanen er en undersøgelse af den enorme erfaring moderskabet og dets konsekvenser er. I en hvirvelvind af prosa, digte, journal- og dagbogsuddrag bliver læseren kastet hid og did i hovedkarakteren Annas (men også fortællerens) liv, graviditet, fødsel og spirende fødselsdepression. Men også i en udforskning af den kvindelige erfaring med at skrive og skabe ud over sin rolle som det fødende køn, hvor Olga Ravn og Anna kommer forbi forfattere som den danske Bodil Bech til den engelske Mary Shelley, forfatteren til Frankensteins Monster, og gravid fra før hun fyldte 20 og mor til 4 børn, hvoraf ét overlever.

Romanen kaster en masse bolde op i luften, idet bogen diskuterer bl.a. fødselsdepression og moderne kønsroller i 2020, men hvor der bliver stillet en masse spørgsmål, gives der i sidste ende meget få svar på den kvindelige og kropslige erfaring ved fødslen og forsøget på det almindelige familieliv, der følger. Hverdagsscenerne og de små, voksende konflikter får stor plads på de 440 sider, alt sammen i Ravns skarpe og smukke sprog.

Lyt med på jeres favorit-podcast, når Kira, Sebastian og Jon forsøger at begribe moderskabet.

Lyd og klipning: Jon Kjellund
Tilrettelæggelse: Sebastian Westh Nielsen, Kira Wernberg-tougaard og Jon Kjellund

Andre arrangementer

Udvalgte projekter

Mentorforløb for forfattere

Literaturhaus tilbyder til foråret et mentorforløb, i alt hvad forfatterskab indebærer. Mentorforløbet er for forfattere, der ønsker at styrke sin forfatterprofil, ved at blive vejledt

Læs mere »

Læsefest

Med LÆSEFEST slår vi dørene op til bøgerne, til hinanden og til verden. LÆSEFEST er ikke bare en distributionskanal og et godt tilbud, men rent

Læs mere »