Back to All Events

Latinamerikansk Seminarrække: Roberto Bolaño

Kom og bliv bekendt med fire af det tyvende århundredes største forfattere fra det sydamerikanske kontinent!

LiteraturHaus præsenterer i foråret en seminarrække om fire latinamerikanske forfattere, som for nyligt er blevet oversat til dansk. Det drejer sig om Roberto Bolaño (Chile), Clarice Lispector (Brasilien) Maria Luisa Bombal (Chile) og Julio Cortázar (Argentina). Fælles for disse forfattere er deres stilistiske nybrud som har været med til at vende en litterær inspirationsstrøm, der historisk set er gået fra Europa til Sydamerika. Den stigende interesse for sydamerikansk litteratur i Europa har inden for de sidste år givet os en række vigtige oversættelser af disse forfattere. I løbet af fire forårsaftener inviterer vi litterater, forfattere og oversættere ind i LiteraturHaus' kirkesal for at tale om, hvad der er særligt ved netop disse forfatterskaber. 

Første seminar retter fokus mod den chilenske forfatter Roberto Bolaño (1953-2003), der af The New York Times er blevet beskrevet som sin generations vigtigste latinamerikanske stemme. Hans hovedværk er murstensromanen 2666 der blev udgivet posthumt i 2004 og på dansk i 2012. Bolaño blander mange genrer og skriver både poetisk og politisk. Han fik først sit internationale gennembrud efter sin død og er derfor blevet en sagnomspunden forfatter.

Oplægsholderne er:

Mikkel Krause Frantzen. Ekstern lektor på KU og Ph.d. fra institut for kunst- og kulturvidenskab. Har forsket i og holdt oplæg om Bolaños forfatterskab.

Iben Hasselbalch. Oversætter. Har bl.a. oversat Roberto Bolaños hovedværker 'De vilde detektiver' og '2666'.

Husk kontanter til baren og døren.

Entré: 50 kr./ 30 kr. for studerende
Information om de følgende arrangementer vil komme løbende.

--------------------------
Find seminarerne på facebook:
---------------------------
25/4 Latinamerikansk Seminarrække: Roberto Bolaño
9/5 Latinamerikansk Seminarrække: Clarice Lispector
23/5 Latinamerikansk Seminarrække: María Luisa Bombal
30/5 Latinamerikans Seminarrække: Julio Cortázar

Earlier Event: April 24
FLÆS