Back to All Events

HOLY MATTER Fernisering

“The world is teeming; anything can happen”

Holy Matter er en udstilling kurateret af billedkunstnerne Julie Riis Andersen og Viktoria Wendel Skousen. Idéen til udstillingen er opstået i mødet med den kirkearkitektur som danner rammen for LiteraturHaus. 
Holy Matter undersøger troens væsen i litteraturen og billedkunsten. Hvorledes er tro og religion knyttet til værker og kan kunsten i sig selv blive en form for religion?

Billedkunst havde oprindeligt sin funktion som udsmykning i diverse kirker og rituelle rum. Men igennem den moderne kunsthistorie har religion og tro fået negative associationer, værker med tro som tema har oftest taget en kritisk drejning og tro er blevet anskuet som en intellektuel svaghed. En naivitet.

Gennem kurateringen søges at indkredse hvorvidt kunst og kunstproduktion har ligheder med imaginære og immaterielle diskurser. Et kredsløb, som består af fiktionelle eller imaginære fortællinger, materialets rolle i fortællingen og troen på disse fungerer som et feedback loop i udstillingens værker. 
Et triptykon af fysik, tro og idé. 
I den era vi befinder os i, har fakta og videnskab udviklet sig til mere og mere subjektive størrelser. Uforudsigelige hændelser infiltrerer på afstand vores hverdag og kunsten drages mod andre abstrakte idéer eller trosformer. Disse idéer udforsker Holy Matter indlevende.

De deltagende billedkunstnere og forfattere er

Anders Bülow
Astrid Myntekær
Claus Spangsberg
Emilie Kjær
Felia Gram-Hanssen
Ida Marie Hede
Jette Hye Jin Mortensen
Julie Riis Andersen
Markus von Platen
Matilde Duus
Mirian Due
Olga Ravn
Silas Inoue
Viktoria Wendel Skousen

Åbning 7. april
kl. 17 - 21

Kl. 18.00 OPLÆSNING

Olga Ravn
Ida Marie Hede
Mirian Due

Kl. 20.00 PERFORMANCE v. Meshes
Jaleh Nageri, Stine Frandsen, Felia Gram-Hanssen & Lea Vendelbo

Find eventet på facebook