Back to All Events

FLÆS

Foråret er så småt på trapperne og vi ruller videre med temaaftener på LITERATURHAUS på Møllegade, Nørrebro. Denne aften hedder temaet KØN 2017, og traditionen tro har vi inviteret en masse dygtige, kloge, sjove og spændende mennesker der alle kommer og giver deres input til det tema.

KØN 2017 - Hvordan defineres kønnene psykologisk, biologisk og kulturelt set?. Hvis man ifører sig de biologiske briller, findes der genetisk set to køn. Enten har du et funktionelt y-kromosom, og så er du en mand, eller også har du det ikke, og så er du en kvinde. Dernæst, findes der de køn, som man 'føler' sig som og i den sammenhæng, er det også mere almindeligt at tale om tre køn - mænd, kvinder og trans-personer. Hvis du skal lave dig en Facebook-profil i England, kan du i dag vælge mellem 71 forskellige køn, og begreber som at 'være født i en forkert krop', eller 'kønsneutral selvopfattelse' bliver mere og mere almindeligt.  Til temaaftenen vil vi sætte fokus på de mange, mange 'køn' der findes i 2017 og aftenen vil blive en god blanding af videnskablige inputs, kunsteriske oplæg og personlige historier.

Dørene åbner kl 18.30 og entréen er 75 kr. Billetter købes i døren kontant eller med MobilePay.

Kig forbi og fyld dit hovede op med en masse reflekterende tanker og kunstneriske indslag - det kan kun være sundt!