Back to All Events

Latinamerikansk Seminarrække: Clarice Lispector

Kom og bliv bekendt med fire af det tyvende århundredes største forfattere fra det sydamerikanske kontinent! LiteraturHaus præsenterer i foråret en seminarrække om fire latinamerikanske forfattere, som for nyligt er blevet oversat til dansk. Det drejer sig om Roberto Bolaño (Chile), Clarice Lispector (Brasilien), Maria Luisa Bombal (Chile) og Julio Cortázar (Argentina). Fælles for disse forfattere er deres stilistiske nybrud som har været med til at vende en litterær inspirationsstrøm, der historisk set er gået fra Europa til Sydamerika. Den stigende interesse for sydamerikansk litteratur i Europa har inden for de sidste år givet os en række vigtige oversættelser af disse forfattere. I løbet af fire forårsaftener inviterer vi litterater, forfattere og oversættere ind i LiteraturHaus' kirkesal for at tale om, hvad der er særligt ved netop disse forfatterskaber.

Andet seminar omhandler den ukrainsk-fødte brasilianer Clarice Lispector (1920-1977), som er kendt for sine formeksperimenterende værker. Som spæd flygtede hun med sin jødiske familie, der bosatte sig i Recife i det nord-østlige Brasilien. Siden blev hun journalist og boede mange år i både Europa og USA. Lispectors værker er af en både meget intim og meget filosofisk karakter. Hendes skrift cirkulerer om personernes indre liv og deres eksistentielle søgen. Selvom Lispector er udødeliggjort i Brasilien, er den vestlige verden stadig først ved at få øjnene op for hende. I Danmark kan man takke forlaget Arena for deres oversættelser af novellesamlingen Familiebånd (2011) og hovedværket Água Viva (2015).

Oplægsholderne er:

Elisabeth Friis. Lektor i litteraturvidenskab ved Lund Universitet. Har forsket i Clarice Lispectors forfatterskab og skrevet efterordet til den danske udgave af 'Água Viva'.

Tine Lykke Prado. Oversætter og underviser i portugisisk. Har oversat 'Familiebånd' og 'Água Viva' til dansk.

Andreas Pedersen. Forfatter. Debuterede sidste år med bogen 'Fryden'.

Husk kontanter til baren og døren.
Entré: 50 kr./ 30 kr. for studerende

Find eventet på facebook