Back to All Events

Jazz Festival: Wild at Heart: Matana Roberts & Jeppe Zeeberg (US/DK) + Soma & Lil feat. Haruhiko Okabe (JP)

Matana Roberts er født i Chicago og rundet af byens progressive jazzmiljø. Sammen med Chicago-musikerne Chad Taylor og Joshua Abrams dannede hun trioen Sticks & Stones, og hun blev medlem af The Association for the Advancement of Creative Musicians (AACM), hvis socialt bevidste tilgang til improvisationsmusikken i høj grad føres videre i Roberts’ soloarbejde (Constellation Records). Matana Roberts er siden flyttet til New York, hvor hun har videreudviklet sit kunstneriske virke. Hos Roberts forbindes social bevidsthed, historisk refleksion og politisk aktivisme med et mangfoldigt musikalsk udtryk, som også trækker på eksperimenterende lydkunst, vokale udforskninger og spoken word.


To celloer, to stemmer og to forskellige verdener mødes i et akustisk elektrochok baseret på kontraster. Effektpedaler, improvisation og komposition er alle vigtige værktøjer, når de to cellister/sangere Soma Allpass og Lil Lacy udforsker muligheder, hvor det velkendte og det uhørte smelter sammen. Duoen blev nomineret i kategorien Årets Nye Jazznavn ved DMA Jazz 2016 og udgav samme år deres seneste album “Landet/Rummet” til anmelderroser. Når duoen besøger Copenhagen Jazz Festival 2017 er det med et umiskendeligt japansk islæt i form af freejazz-saxofonisten Haruhiko Okabe, der også er kendt for sine evner på den udfordrende og traditionelle japanske fløjte, hichiriki.

Entré: 100,-

Køb billet: http://burl.nu/uz0lyr