Back to All Events

Eksperimenterende økopoetikker med a rawlings og Johannes Heldén

Digterne vil sammenflette deres respektive værker gennem fælles recitering. Efter deres performances vil digterne samtale om eksperimenterende økopoetikker og interdisciplinære praksisser. Samtalen modereres af Ida Bencke fra Laboratoriet for Æstetik og Økologi.

a rawlings læser fra værket 'Echolology', hvor bogstaver gradvist mister deres habitat og uddør i tekstens økosystem. De få tilbageværende bogstaver ender med at kæmpe med deres egne begrænsede betydningsfelter, der often ender i det fantasmagoriske eller nonsensiske, som de forsøger at overleve i et iltfattigt litterært økosystem.

Johannes Heldén læser fra værket 'Astroøkologi' - et unikt interdisciplinært projekt med økologisk fokus, der inkluderer publikation, teaterforestilling, koncert, samt et omfattende digitalt værk. Se mere her: w...ww.astroekologi.se

Oplæsning og efterfølgende samtale vil foregå på engelsk.

Om digterne:

a rawlings er en tværfaglig kunstner, der bruger sprog som materiale. Hendes performances afsøger og undersøger relationel empati mellem kroppe - menneskelige, såvel som ikke-, og mere-end-menneskelige. rawlings' meditationer over sprog som den ufravigelige linse, vi altid ser verden igennem, har i løbet af de sidste femten år inkluderet sensorisk poesi, vokal- og kontakt improviseringer, landskabsteater og samtaler med steder. rawlings' bøger inkluderer 'Wide slumber for lepidopterists '(Coach House Books, 2006), 'o w n' (CUE BOOKS, 2015), and 'si tu' (MaMa, 2017). Hendes libretti inkluderer 'Bodiless' (for Gabrielle Herbst, 2014) og 'Longitude' (for Davíð Brynjar Franzson, 2014). rawlings er den ene halvdel af duoen Moss Moss Not Moss (med Rebecca Bruton) og den polypoetiske duo 'Völva' (med Maja Jantar). Mere: http://arawlings.is/

Johannes Heldén er kunstner, forfatter og musiker, der bor og arbejder i Stockholm. Han har skrevet tolv bøger, senest 'Takträdgårdar' (OEI Editör) og 'Astroekologi' (Albert Bonniers Förlag). Han modtog i 2015 Sveriges største kunstpris, Åke Andréns konstnärsstipendium. Projektet 'Evolution' vandt i 2014 N.Katherine Hayles Award.

Laboratoriet for Æstetik og Økologi er en tværfaglig, kuratorisk platform for forskellige arbejder udi økologiske problematikker. Laboratoriet plotter hovedsageligt økofeministiske konspirationer via udstillingsproduktioner og en (for det meste) selvbundet forlagsvirksomhed.


Entré: 50 kr./ 30 kr. for studerende