Back to All Events

Hekseskolen Præsenterer: Dobbeltreception: Unica Zürn & Frank Wedekind (Basilisk + Arena)

PROGRAM

JOHANNE LYKKE HOLM læser fra sin oversættelse af Mine-Haha
OLGA RAVN læser sin oversættelse af anagramdigtene fra Manden i jasminen

Efterfølgende Johanne Lykke Holm og Olga Ravn i samtale med MAJSE AYMO-BOOT.

BRING A WHITE DRESS / TAKE A WHITE DRESS
Deltagere opfordres til at medbringe en hvid kjole, som man kan bytte til en anden hvid kjole. Kjolerne hænger fremme imens.

FREE BEER AND WINE TIL DE FØRSTE

BØGERNE KAN KØBES!
MOBILEPAY OG KONTANT

UNICA ZÜRN: MANDEN I JASMINEN
udkommer 15. september 2017 på Basilisk
Vanvids- og mirakelroman af den tyske billedkunstner og anagramdigter Unica Zürn (1916-1970). Manden i jasminen er oversat af Kenn Mouritzen, og bogens anagramdigte er gendigtet af Olga Ravn.

"Dér! En lille, pirrende symaskine svæver en meter over hendes hoved i luften. Det er en gammel model, som hun kender fra sin barndom – men denne symaskine er farvet: sortgylden og rød. Sågar ret meget rød! De små hjul drejer sig lydløst, nålen pikker op og ned som et fuglenæb. Denne maskine syr, men der er ingen menneskelig hånd, som sætter den i bevægelse, ingen fod at se.
Og nu begriber hun dette billede. En sætning fra et digt, som
hun læste for længe siden, falder hende ind, og som hun ikke har glemt, fordi denne sætning rummer en atmosfære – som fra en anden verden: ”Nogen syr! Er det dig?” (Henri Michaux.)"

FRANK WEDEKIND: MINE-HAHA ELLER OM UNGE PIGERS KROPSLIGE UDDANNELSE
udkommer d. 21. septembeer på Arena

Et overset mesterværk fra 1903 af den tyske fin de siècle-dramatiker Frank Wedekind; en filmisk, grotesk og skræmmende tidssvarende kortroman, der beskriver livet på en disciplinær tysk pigeskole. Ubehag, dans, straf, undertrykkelse, pigeliv og gryende seksualitet sammenskrives i et overvældende stærkt præfeministisk fiktionsrum; på samme tid allegorisk coming-of-age roman og dystopisk fantasi à la The Handmaid’s Tale. Oversat af Johanne Lykke Holm.

HEKSESKOLEN blev grundlagt i 2015 af Johanne Lykke Holm og Olga Ravn. HEKSESKOLEN er en skriveskole og en perfomance og en butik og nu altså også en arrangør af arrangementer.