fbpx

Fredag den 20. maj 2022 udkommer Anja Nielsens debutroman ‘Som Hilde danser’ fra Forlaget Arkiv for Detaljer. Udgivelsen fejres med en åben reception i vores café. Der vil være oplæsning fra bogen kl. 17.30 og mulighed for at købe bogen og få den signeret.

Alle er velkomne.
Kom og hæv glasset – det første er gratis, resten køber du i baren.

Om bogen:
Anja Nielsen skriver let og flydende om relationen mellem en datter og hendes alkoholiserede far. Med humor og poesi leverer Nielsen en rørende debutroman om at finde sig selv, når vejen derhen er snørklet og fyldt med bump. ‘Som Hilde danser’ er en varm roman om forlist kærlighed, tab og alkoholisme og om at finde sin egen vej i livet.

I romanen følger vi den unge og virkelighedsfjerne Hilde, der helst undgår alt det, der er for svært for hende. Efter hun er blevet forladt af sin kæreste, Hjalte, tager hun tit hen og sætter sig i hans hønsehus.
Hilde savner Hjalte og nægter at give slip på ham – og på drømmen om den familie, hun ikke selv er vokset op i. Da Hildes alkoholiserede far bliver alvorligt syg, må hun ændre syn på verden og acceptere tingene, som de i virkeligheden er. 

Tekstuddrag:
“Hilde sidder på en hjemmebygget bænk foran hønsehuset iført brudekjolen. På fødderne har hun brune, slidte Chelsea støvler. Under kjolen har hun sorte joggingbukser. Over sig har hun sin gamle oilskinsjakke. Hilde ser lige ud i mørket uden at tænke. Hendes øjne er blå. Hendes hår er skulderlangt, krøllet og mørkebrunt. Næsten sort. Hendes næse er smal med en lille tynd guldring i stykket mellem hendes næsebor.– Hilde altså, hvad laver du her?
– Jeg ser på stjerner. Det må man vel godt?”

Om forfatteren:
Anja Nielsen (f. 1982) er uddannet bachelor i international erhvervskommunikation og fransk fra CBS samt cand.IT i digital design og kommunikation. Hun arbejder til dagligt som tekstforfatter og digital redaktør. Derudover er hun kreativ leder af teatergruppen TEATER HVIS og har siden 2013 arbejdet som freelance skuespiller.

Til receptionen kan bogen købes med kort og Mobile Pay (ikke kontanter). 
‘Som Hilde danser’ er støttet af Statens Kunstfond.