fbpx

Det er med stor glæde, at vi byder velkommen til den frisiske forfatter Nyk de Vries i LiteraturHaus. Han betragtes som en af de største nulevende digtere i Nederlandene og åbnede bl.a. Rotterdam International Poetry Festival i 2021.  

Den 29. oktober får publikum den enestående mulighed for – gennem Nyk de Vries’ digte – at få et indblik i den nederlandske Litteratur-scene. Nyk de Vries vil læse op af sine prosadigte, som for første gang er blevet oversat til dansk af Carsten René Nielsen. Oplæsningen på nederlandsk og dansk vil blive fuldt af en samtale mellem Nyk de Vries, Carsten René Nielsen og Thorkil Jacobsen (leder af LiteraturHaus). 
Vær med til en aften om nederlandsk Poesi, lyt til Nyk de Vries’ digte og find ud af hvorfor ”Tingene sker fordi de rimer”. 

Arrangementet er finansieret af Versopolis og EU-midler og med støtte fra Ibsens Hotel København. 

Tid: 29. oktober kl. 20:00 (dørene åbner kl. 19.00)
Billetter: købes her


Om forfatteren NYK DE VRIES
Nyk de Vries er forfatter og musiker, født i Noordbergum (1971), en lille landsby i Frisland.
Han skriver prosadigte, både på frisisk og nederlandsk og arbejder gerne interdisciplinært. 
De Vries er kendt for sine korte historier på højst hundrede ord, der ofte beskriver hverdagssituationer, som glider ud i det absurde. Den uventede vending er kendetegnende for Nyk de Vries’ prosadigte. Hans tekster er meget observerende uden at være skrevet kringlede, de er morsomme og eftertænksomme, de baner sig uforudsigelige veje mellem hverdag og fiktion. De Vries’ tredje digtsamling ‘De dingen gebeuren omdat ze rijmen’ (Tingene sker fordi de rimer) blev udgivet i 2011 og blev blandt andet nomineret til J.C. Bloem -poesiprisen. 

Om oversætteren CARSTEN RENÉ NIELSEN
Carsten René Nielsen Debuterede 1989 og har siden udgivet en lang række digtsamlinger, blandt andet prosadigtene ‘Cirkler’ (Borgen, 1998), ‘Husundersøgelser’ (Borgen, 2008) og ‘Enogfyrre ting’ (Ekbátana, 2017). Har senest udgivet en samling digte for børn, ‘Drømmecykler og fodboldhunde’ (Vild Maskine, 2019) og digtsamlingen ‘Miniaturer’ (Ekbátana, 2021), sidstnævnte med tegninger af Mette Norrie. Hans bøger er oversat til flere sprog og blandt andet udgivet i USA.

Om organisationen VERSOPOLIS 
Versopolis er en europæisk poesiplatform, der skaber samarbejdsmuligheder mellem nye europæiske digtere og litterære institutioner i hele Europa. Versopolis blev oprettet i 2014 og understøttes af Europa – Kommissionens Creative Europe – program.

Tak til: Versopolis og Ibsens Hotel