fbpx

Om Literaturhus KBH

LiteraturHaus er et unikt kulturelt knudepunkt for det litterære samfund i centrum af Københavns Nørrebro område. Som litterært kulturhus støtter vi både nationale og internationale forfatteres arbejde fra en bred vifte af discipliner. Gennem både vores interne udviklingsplatforme og gennem samarbejde med det professionelle forfatterskab programmerer vi en bred vifte af sociale og kulturelle litterære begivenheder, over 300 om året finder sted i vores unikke omgivelser.

Oprindeligt en nedlagt kirke, vores venue består af flere charmerende rum, der hver især er dedikeret til at støtte en bred vifte af litterære værker. Vores kirkesal, er en stor 120 kvm. sal med 7 m. til loftet, det har også en indbygget bar og en tilhørende balkon. Dette spillested bruges primært til store koncerter, teaterforestillinger og bogudgivelser, samt sociale begivenheder fra det lokale samfund. Vores Kældercafé er både en aktiv cafe og læsesal med et omfattende bibliotek af nye forfattere. Dette er det perfekte sted til mindre offentlige diskussioner, workshops og fællesmiddage. Vi har også et kontorlokale, hvor vi tilbyder et hjem til vores samarbejdspartnere og aktivt tilskynder til engagement på tværs af platforme.

 

Egen programmering:

Sommertid – Københavns Internationale Poesifestival: Sommertid er et af årets absolutte højdepunkter i LiteraturHaus. Her inviterer vi de digtere, som vi synes er de absolut mest interessante, til LiteraturHaus til en fejring af poesien i al dens mangfoldighed. Oplev talks, oplæsninger, koncerter og fællesspisning.

LiteraturHaus Bogklub: vores egne frivilligt drevet bogklub og socialt fælleskab, der mødes en gang om måneden for at diskutere de store navne i den litterære kanon.

Literaturhaus Podcast: vores egne frivillig drevet podcast, der undersøger nye forfatterskaber fra forskellige genrer. Podcast er tilgængelig for alle fra vores hjemmeside og på vores sociale medie.

New Voices: et arbejdsrum for nye internationale dramatikere til at udvikle nyt dramatik og præsentere staged-readings. Projekt er et samarbejde med Down the Rabbit Hole International Theatre.

Nye Filmmanuskript Oplæsninger: I samarbejde med SDU og Teater Momentum, præsenterer vi en festival for nye danske filmmanuskripter.

Lysenætter: En årlig gadefestival på Møllegade i samarbejde med de andre litterære aktør på Møllegade.

Internt Samarbejdspartnere:

Poesiens Hus: Et omverdensvendt poesihus, der tror på og arbejder for poesiens forandringskraft.

Down the Rabbit Hole: et internationalt teaterselskab fokuseret på at fremme fleresproget scenekunst, innovative initiativer og multikulturel dynamikker. Down The Rabbit Hole præsenterer internationalt teater, der er unikt, vovet og engagerende.

Ord/Blindt: et teaterselskab med fokus på spoken word og brug af poesi som teatertekst.

Cph Musical Theatre Company: Grundlagt i 2022 af en international gruppe af sangere og musikelskere, er at optræde og opmuntre til en bredere anerkendelse af musikteater i Danmark.

Cph Listening Room: Singer-songwriter sociale fælleskab og open-mic, der møder hver søndag.

Copenhagen Theatre Circle: Tilbyder en månedlig læseklub for dramatik

Forsøgsstation: Samarbejde omkring medlemskabsdeling og tilbud af venue

Zines Festival: En årlig festival for tegneserier.

Herudover deltager vi i en række festivaler: Jazzfestival, CphStage, CphPride, CphOpera, Golden Days, CphQueer, Kulturnat, og WinterJazz, bl.a.

LiteraturHaus is run by Foreningen LiteraturHaus (CVR: 40708227) in close cooperation with our partner associations: Poesiens Hus, Dramatikkens Hus, Teater Ord/Blindt and Ordskælv.
Forperson: Tommy Heisz
Administrerende direktør: Jeremy M. Thomas-Bøgsted