fbpx

Foredrag og filmvisning: Asta Nielsen, Karin Michaëlis og ‘Den farlige alder’

Karin Michaëlis’ banebrydende roman Den farlige alder blev filmatiseret tre gange: af Nordisk Film i 1911, i Tyskland i 1927 af Illés film med Asta Nielsen i hovedrollen, og i 1955 af den svenske instruktør Arne Mattson – tre meget forskellige fortolkninger af romanen.

Vi skal se hvordan Asta Nielsen fortolker rollen som Elsie Lindtner – og især hvordan den tyske film bruger eller måske omformer romanens budskab. Der vil blive trukket forbindelser til andre af Asta Nielsens stærke kvinderoller og til hendes karriere og liv i øvrigt. Foredraget holdes af forfatter og dr.phil. Lotte Thrane, som i 2019 udgav bogen Maske og menneske: Asta Nielsen og hendes tid.

Romanen udkom 1910, det er en dagbogs- og brevroman, hvor hovedpersonen, den 42-årige Elsie Lindtner netop har ladet sig skille fra sin rare, men kedelige professormand og er draget i en slags eksil i et smukt hus på en ø for at filosofere over sin egen og de jævnaldrende veninders situation på grænsen til “den farlige alder”, dvs overgangsalderen. Angsten for at ældes og miste værdi som kønsobjekt og behovet for de begærende mandlige blikke, der kan udarte til galskab – og erkendelsen af alt dette – er hvad romanen handler om, samtidig med at vi ser Elsies illusioner om et kærlighedsforhold til en otte år yngre mand falde.

Arrangør: Karin Michaëlis Selskabet

Tid: Lørdag 12. juni kl 15.00-17.00
Billetter: 50 kr HER

Andre arrangementer

Udvalgte projekter

Mentorforløb for forfattere

Literaturhaus tilbyder til foråret et mentorforløb, i alt hvad forfatterskab indebærer. Mentorforløbet er for forfattere, der ønsker at styrke sin forfatterprofil, ved at blive vejledt

Læs mere »

Læsefest

Med LÆSEFEST slår vi dørene op til bøgerne, til hinanden og til verden. LÆSEFEST er ikke bare en distributionskanal og et godt tilbud, men rent

Læs mere »