fbpx

Siden marts i år har 21 unge arbejdet benhårdt på at nedfælde deres personlige historie til en levende, litterær fortælling. Det arbejde har manifesteret sig i en samlet bog: De Anbragtel, som ungsomsbureauet holder release på i huset. Fortællingerne tager os rundt i hele anbringelsesdanmark fra sagsbehandleren over plejeforældrene til opholdsstedet. De er på en gang hjerteskærende såvel som opløftende, fyldt med tungtvejende samfundskritik og små, fine beskrivelser af afgørende, nære relationer i anbringelsen. Fælles for alle fortællingerne er, at de er ufiltrerede og bundærlige. De er levende vidnesbyrd fra en del af Danmark, som har været til stor debat de seneste år. Ungdomsbureauet, som står bag udgivelsen, er nu klar til at løfte sløret for bogen – som endda er gratis! Så der er ingen grund til ikke at dukke op.

Tid: 8. oktober kl. 19.30 (dørene åbner kl. 19.00)

Program

19.00 I Dørene åbner

19.30 | Velkommen til
Velkomsttale ved Markus Kleinbeck, projektleder på Ungdomsbureauet og redaktør i De Anbragte

19.45 | Den lykkelige plejefamilie
Simone Emmelie Lund Rasmussen har et tæt bånd til sine plejeforældre. Så tæt, at hun slet og ret kalder sine plejeforældre mor og far. Simone vil få selskab af hendes (pleje)mor på scenen til en samtale om forudsætningerne for den lykkelige plejefamilie.

20.00 | Anbringelsens skyggesider
I ”Kontrol… eller mangel på samme” beskriver Jeanet Schwartz, hvordan modsatrettede interesser fra sagsbehandlere, pædagoger, psykologer og mange flere tog kontrol over hendes liv. Vi inviterer Jeanet på scenen sammen med David Adrian Pedersen, formand i De Anbragtes Vilkår, til en diskussion af, hvordan det danske velfærdssamfund bliver bedre til at hjælpe unge som Jeanet.

20.15 | Klaptrae (Musik)
Klaptrae er lyden af dybsindig sangskrivning, der surfer på bølgerne af ambitiøs og storslået indiepop. I 2019 debuterede Klaptrae med sin ep “A Year of Abstraction”, der lagde fundamentet for hans længselsfulde, nostalgiske og følsomme lyd. Med den nye EP “Changes” viser Klaptrae nu en ny og mere umiddelbar udgave af sig selv, som også er fremtrædende når han spiller live akustisk. Lyrisk kigger Klaptrae indad og sætter spørgsmålstegn ved livets veje og tvivlen, der kan ligge heri. Det stemningsfulde lydbillede pendulerer mellem et støvet akustisk rum og et drømmende elektronisk univers.

20.30 | Pause

20.45 | Har samfundet for lave forventninger til anbragte?
Emma-Luna fortæller i sin historie ”Anbringelsesbjerget”, hvordan de mennesker hun møder på sin vej i anbringelsen, har lave forventninger til hendes fremtid, fordi hun er anbragt. Vi inviterer Emma-Luna på scenen til en snak om, hvilke forventninger og krav omsorgspersoner som f.eks. pædagoger på opholdssteder skal – og bør – stille til anbragte børn og unge.

21.00 | At være andet og mere end anbragt
Mens anbringelsen har været enormt styrende for Lucie Svenssons og Mads Rundstrøms opvækst og selvforståelse, så har de også begge haft en opvækst med fritidsinteresser og fremtidsdrømme. I dag synger Lucie ved Den Jyske Opera i Århus, mens Mads stiller op til kommunalvalget for Radikale Venstre. Vi tager en snak med dem om, hvad operaen og politikken har betydet for dem i deres anbringelse og for hvor de er i deres liv i dag.

21.15 | Tak for i aften
Afsluttende skåltale

22.30 | Dørene lukker