fbpx

Til Dramatisk Salon #8 kan du møde dramatikerne Sonja Ferdinand, Vivian Nielsen og Amalie Olesen.
De vil alle læse højt af deres dramatik, og publikum vil have mulighed for et indgående møde med tre samtidsdramatikere.


Sonja Ferdinand blev uddannet fra dramatisk skrivekunst på Den Danske Scenekunstskole i 2019 og debuterede samme år med forestillingen Klædt Af. Ferdinands værker blander ofte dokumentariske, autofiktive og fiktive elementer i forsøge på at dramatisere trangen til og umuligheden af enkle narrativer i en kompleks verden. I højere grad end at skrive om noget efterstræber hendes arbejde at være noget. Mest bemærkelsesværdigt forestillingen Jell-O Shot, hvor et unavngivet mentalt sammenbrud dikterer en form hvor skellet mellem virkelighed og fiktion er så smalt at det næsten forsvinder. Jell-O Shot havde sin ur-premiere på National Theatret I Oslo i September 2021.

Vivian Nielsen er uddannet skuespiller fra 1987, og har skrevet og produceret dramatik siden 90erne. Nielsen arbejder bevidst med at udvide rammerne formmæssigt og tematisk for sin dramatisk skrivning. Hendes tekster er psykologiske, dokumentariske, legende og filosofiske. Hun undersøger i sine egne tekster grænselandet mellem det dramatiske og abstrakte, og altings forbundethed. I de seneste år har et påtrængende tema været klimakrisen, hvor Nielsen har skrevet værkerne NO PLANET B, Ode til Jorden, Det Svage Menneske og Historien om Mig. De to sidste vil få premiere i 22/23.


Amalie Olesen blev færdiguddannet fra Dramatikeruddannelsen i 2016. Hun har siden skrevet til teateret i Danmark, Norge, Island og Japan. I 2021 var hun aktuel med en audiowalk om kunstneren Anne Marie Carl-Nielsen for Glyptoteket, og med monologen Marie Grubbe – den levende hos Louise Schouw Teater. I starten af 2022 er hun aktuel med forestillingen tyvtyve hos Teater Apropos, samt kortfilmen Hungud (Beofilm Productions).
Efter oplæsningerne vil der være en fælles samtale mellem dramatikerne og den kunsteriske ledelse fra Dramatikkens Hus. 

HVAD ER DRAMATIKKENS HUS?
Dramatikkens Hus er en forening der blev dannet i sommeren 2020. Vores vision er at udbrede kendskabet til samtidsdramatik, og den skrivende scenekunstners mangfoldige arbejde.
Dramatikkens Hus består af dramatikerne Marie Bjørn, William Lippert, Anna Skov Jensen og Abelone Koppel, samt producent Jonas Schou Hansen og kommunikationsansvarlig Firat Jacob Tas.
Se mindre