fbpx

En historisk kabaretaften om Danmark og Tyskland i krig og fred.

Med:
Susanne Elmark
Mads Elung-Jensen
Niels Bo Emgren

Tid: 7. og 8. september kl. 20:00 – 21:40
Billetter: Kan købes her

Ribeaftalen er en ny historisk kabaretaften om Danmark og Tyskland i krig og fred af Mads Elung-Jensen. Stykket er skrevet i anledning af fejringen af 100-året for Genforeningen i 1920 og opføres nu med et års Corona-forsinkelse i LiteraturHaus og siden til den store Genforeningsfejring i Ribe i oktober i år.

I 1460 underskrev kong Christian den første „Vertrag von Ripen“ Ribe-aftalen, hvor han lovede at hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenburg skulle være „Up ewig ungedeelt“, for evigt udelt. Siden har hertugdømmerne være hjemsted for flere krige, store nederlag og sejre og verdenshistoriske aftaler, ikke mindst folkeafstemningen i 1920.

Den dramatiske politiske historie blandes med muntre historier om danske og tyske kunstnere, der har sprængt grænserne og gjort en stor forskel i nabolandene, fra CEF Weýse og Niels W. Gade over Max Hansen og Asta Nielsen til Gitte Hænning.

Disse to aftener genoplever vi historien gennem klassiske tyske og danske sange som Aases bøn fra Drot og Marsk og Tavlebordsduetten fra Hartmanns Liden Kirsten og toner fra kabaret, revy- og filmverdenen, sange som Lili Marleen og Sag mir wo die Blumen sind, Man kan vel ikke gøre for at man har charme og Ich will ‘nen Cowboy als Mann!

Susanne Elmark er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med diplomeksamen i 1994 og debut fra Solistklassen i 1996.

Mads Elung-Jensen studerede sang hos Bodil Gümoes på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og 1989-1995 hos professor Ernst Haefliger i München og Zürich.

Niels Bo Emgren er både sanger, pianist, organist og dirigent. Han debuterede som kapelmester som 16-årig og blev siden uddannet fra som sanger fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i 2001.