fbpx

TINA KIBERG SYNGER KURT WEILL
Kongelig kammersanger Tina Kiberg stod gennem mange år på operaverdenens mest prestigefulde scener bl.a. Bayreuth og Metropolitan. Nu gæster hun LiteraturHaus i en helt ny rolle.

Tid: Koncerten er desværre udskudt. Vi regner med at sætte den op til september.

Hvem er Tina Kiberg?
Operapublikum kender Tina Kiberg fra de store dramatiske sopranpartier specielt inden for Richard Wagners og Richard Strauss repertoire. Gennem 8 år sang hun i Bayreuth, hun har gæstet Metropolitan i New York og alle de europæiske operahuse, der er værd at tale om. For et dansk publikum er Tina Kiberg først og fremmest husket som en elsket og beundret solist på Den Kongelige Opera i København, hvor hun sang og fortolkede et bredt spænd af store operapartier i både det klassiske og det helt moderne repertoire.

Tilbage efter kampen med kræft
Tine Kiberg blev ramt af en alvorlig kræftsygdom omkring en sangers mest vitale del af kroppen nemlig stemmeorganerne. Med flid og stædighed fik hun sig kæmpet op igen og nåede efter sit sygdomsforløb bl.a. at synge det hundesvære parti som Kundry i Wagners mammutopera Parisfal. Ikke længe derefter gik hun på pension, men har endnu et brændende ønske som sanger; at fortolke sange fra Kurt Weills både tyske og amerikanske sangbog.

Vi elsker Kurt Weill
At synge Kurt Weill er for en operasanger en svær proces. Opgaven med at transformere sin stemme om til Kurt Weills melodier til Bertolt Brechts verfremdungsteater og amerikansk musical har været lang. Nu er Tina Kiberg klar til at give sine bud på en række af de klassiske og mere ukendte sange bl.a. “Berlin im Licht”, “Mackie Messer”, “Alabama Song”, “September”, “Nanas Lied”, “The Ballad of Jenny”, “Speak Low” og “Lost in the Stars”.

Undervejs i programmet sætter TV vært Frantz Howitz sangene ind i deres rette sammenhæng og fortæller om Kurt Weills turbulente liv og de mennesker, der omgav ham først og fremmest Bertolt Brecht og Lotte Lenya.

Tina Kiberg akkompagneres af Jacob Beck, der er kendt i både ind-, og udland som solist, kammermusiker, instruktør og ikke mindst akkompagnatør for klassiske sangere især inden for opera, operette og musical.