fbpx

Kom til litterær fredagsfest! Alle er velkomme til:
– Poetisk tombola med vilde bogpræmier, helt gratis!
– Fredagsbar & fest
– Overraskelser
– Og ikke mindst: forfatter Viggo Bjerring, som fortæller om og læser op fra Verdenshjertet.

10. juni kl. 19.00 – 00.00
Gratis entré for medlemmer af Læsefest, 50 kr. i entré for andre.

LÆSEFEST #3: THE MATRIX MØDER HOULLEBECQ
Bog nr. 3 i Læsefest er Viggo Bjerrings hæsblæsende og anmelderroste debutroman Verdenshjertet. “Intelligent, mystificerende, politisk og fuld af gak og gøgl”, som Klaus Rothstein skrev i Weekendavisen. Udgivet af Forlaget Ekbátana.

EN SAMTIDS- OG FREMTIDSROMAN
The Matrix møder Houllebecq i Viggos Bjerrings debutroman Verdenshjertet – en samtids- og fremtidsroman om et velfærdssamfund i opløsning. De arbejdsløse er blevet De Unyttige, økokapitalismen har vundet frem, og algoritmer har overtaget meget af arbejdet.
Alene i denne verden står Mads. Han er freelancer hos onlineportalen Easyjobs, hvor han korrekturlæser koreanske sæbereklamer, redigerer pressemeddelelser og har andre småjobs for at få til dagen og vejen.
Endelig får han en stor opgave: at ghostwrite thrilleren Sort og hvid. Den bliver en bestseller, men da toeren skal skrives, begynder verden at smuldre omkring ham, bogstaveligt talt.
Verdenshjertet er en kuldslået roman om kunstig intelligens, kærlighed og kapitalisme. En filosofisk og humoristisk fortælling om at finde en mening med livet i en ensom tid.

OM FORFATTEREN
Viggo Bjerring (f. 1981) er uddannet i Idéhistorie, og han debuterede i 2016 med novellesamlingen Balancekatten. Samme år udkom han med kortromanen QWERTY, som blev nomineret til Danske Skønlitterære Forfatteres pris, Den Svære Toer. Verdenshjertet er hans debutroman.LÆSEFEST-

REDAKTIONEN
Bogen er valgt af Læsefest-redaktionen, som består af Ditte Marie Nesdam-Madsen, Jon Auring Grimm og Lea Fløe Christensen plus Erik Sølvsteen og Thorkil Jacobsen fra LiteraturHaus og Lars-Emil Foder og Christel Sunesen fra Mikrofest (Christel forholdt sig helt neutral, da alle i redaktionen stemte på Verdenshjertet, den er nemlig udkommet på hendes forlag).

I Læsefest vil vi gerne overraske og overraskes – og udfordre den litteratur, der ellers altid er på plakaten. Det synes vi, der er brug for. Derfor kan den udvalgte bog uden tøven være en ny digtsamling, en overset romanperle gravet frem fra glemslen, en debut, en graphic novel osv osv.

Tilmeld dig Læsefest senest d. 1. maj, hvis du gerne vil have romanen – kun 79 kr./md., 6 udvalgte gratis bøger om året, 20 % rabat på ALLE bøger på Mikrofest, gratis entré til Læsefester i Literaturhaus osv.!