fbpx

Anne Weber møder sin danske oversætter Madame Nielsen til en samtale om heltinder, livet mellem to sprog og den litterære fortolkning af virkeligheden.

»Anne Webers fortælling er lige så stærk som hendes heltinde: Det er imponerende, hvor friskt eposets gamle form lyder, og med hvilken lethed Weber sammenfatter den franske modstandskæmper Anne Beaumanoirs livshistorie til en roman om mod, modstandskraft og frihedskamp«, hedder det i juryens begrundelse for Deutscher Buchpreis, som Anne Weber modtog i 2020 for ANNETTE, ET HELTINDEEPOS.

Nu udkommer denne usædvanlige, overraskende og stærke fortælling på dansk hos Forlaget GRIF.

Tid: 14. marts kl. 19.00 (dørene åbner kl. 18.30)
Gratis adgang, men reserver billet her
Samtalen foregår på tysk med danske opsummeringer.

Om forfatteren
Anne Weber er født i Offenbach i 1964 og har boet og arbejdet i Paris i mange år som forfatter og oversætter. Hun skriver sine bøger på både tysk og fransk. Med sin oversættelse af Cécile Wajsbrøds roman NEVERMORE fra fransk til tysk er hun blevet nomineret til Preis der Leipziger Buchmesse 2022.

Om oversætteren
Forfatter, performancekunstner og oversætter Madame Nielsen er født i 1963, men kom til verden i Paris i 2013. Hendes første roman DEN ENDELØSE SOMMER (2014) udkom på tysk (KiWi) i 2017 i en oversættelse af Hannes Langendörfer og blev en stor succes. Hendes seneste bog er LAMENTO (Forlaget GRIF 2020/KiWi 2022). Madame Nielsen bor i Berlin og København.

Om bogen:
Den utrolige historie om en sand heltinde i det 20. århundrede: Anne Beaumanoir blev født 1923 i Bretagne og gik som teenager ind i den franske modstandsbevægelse og reddede to jøder fra døden under Anden Verdenskrig. Hun blev uddannet læge og fik mand og børn. I 1950’erne engagerede hun sig i Algeriets kamp for selvstændighed og endte med at bryde op fra sin familie og flytte til Algeriet. I 1959 blev hun idømt to års fængsel for sin deltagelse i Algeriets uafhængighedskamp – og i de franske skoler fremhæves hun stadig som et eksempel på vigtigheden af civil ulydighed.

Hvad får et menneske til at blive frihedskæmper? Hvad er prisen, og hvor langt skal man gå, fx i forhold til sin familie? – er nogle af de spørgsmål, bogen undersøger. En original og fascinerende historie om en kvindes mod, vilje og frihedstrang.

Udkommer på Forlaget GRIF i marts.