fbpx

Samtalesalon: Deepfakes og autencitet på nettet

Med Ask Hesby Krogh, arrangeret af Foreningen for Erhvervsfilosofi

Velkommen til Foreningen for Erhvervsfilosofis tredje samtalesalon, hvor spørgsmål som “hvem har rettighederne til dit ansigt?”, “hvis ansvar er det at sikre digital kildekritik” og “hvordan sikrer vi os som samfund bedst mod digitale krænkelser” vil blive diskuteret i en samtale mellem Foreningen for Erhvervsfilosofi, jurist og næstformand for Digitalt Ansvar, Ask Hesby Krogh og resten af salen.

Aldrig har det været lettere at dele information med hinanden, hverken lokalt eller globalt, men i takt med at teknologien gør det lettere for folk at dele information med hinanden, bliver det også gradvist sværere at vurdere informationens autencitet.
For i den digitale samtale er det ikke de samme mekanismer eller lovgivninger der gør sig gældende, som når vi står over for hinanden.Udover at internettets muligheder gør det lettere at dele på kryds og tværs, bliver det også konstant lettere at forfalske afsenders identitet, bl.a. gennem den såkaldte DeepFake-teknologi, hvor man med maskinlæring får person A til at ligne person B.
DeepFake-teknologi er p.t. blevet kendt gennem bl.a. politisk satire, men måske mere problematisk i pornoindustrien, hvor personer uden samtykke er blevet gengivet i sexuelle situationer de aldrig har været i. En ny type digital krænkelse, der stiller nye krav til hvordan vi indretter den digitale side af vores samfund, både filosofisk, teknologisk og juridisk.

28. oktober kl. 18.30-20.30