fbpx

Sommertid er et af årets absolutte højdepunkter i LiteraturHaus. Her inviterer vi de digtere, som vi synes er de absolut mest interessante, til LiteraturHaus til en fejring af poesien i al dens mangfoldighed. Oplev talks, oplæsninger, koncerter og fællesspisning + poetisk hygge og god vin i baren.

Sommertid Poesifestival
27. – 29. maj
Køb billet her

I år har vi et ekstraordinært vildt lineup. Vi er ærlig talt lidt oppe at køre over, at vi har fået tyske Nora Gomringer til landet. Hendes humoristiske, musikalske og skarpe poesi har allerede gjort hende en af de mest toneangivende digtere i Tyskland, og i forbindelse med festivalen udgiver vi en lille miniudgivelse af hendes poesi (for første gang på dansk!).

Fra Norden har vi fire (!) digtere: Lív Maria Róadottir, Jessie Kleemann (begge indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris for deres seneste digtsamlinger), Ingvild Lothe og Elis Burrau. Vi lover, at det bliver nogle ret vilde oplevelser.

Og så er der de danske: Marianne Larsen behøver ingen nærmere præsentation. Hun er bare en af de digtere, man ikke kan få nok af. Morten Chemnitz har i mange år haft et ry som digternes digter, og hans seneste digtsamling Hæld har kun manifesteret hans ry som en af de mest interessante danske digtere ovehovedet. Liv Ea er en relativt ny stemme i dansk poesi, men med sin digtsamling ‘Lys bliver til løv’ har hun gjort det klart, at hun er en digter, man kan glæde sig til at følge. I lektørudtalelesen stod bl.a.: “Hvilken sproglig fantasi, vi oplever i disse fine collagedigte, hvor ord fra tiddskriftet “Natur og Miljø” blandes sammen og opstår i en ny form. Det er smukt – ligesom det vidunderlige omslag“

Fra Tyskland kommer Liv Thastum og giver koncert. Liv Thastum, født 1997 i Berlin, skriver om tosprogethed, om blåbærbrandsår og fremskridtets indflydelse på naturen, om knuste hjerter og psykisk sygdom. Hun går på forfatterskolen i Hildesheim og sammen med musikeren Nick Tlusty (f. 1996) arbejder hun på tværs af kunstarterne.